5 Pasi pentru a indeparta mirosul neplacut al masinii de spalat

de

Vin mirosuri ciudate din masina ta de spalat?

Acest ghid te va invata cum sa scapi de mirosurile neplacute si cum sa faci ca masina ta sa miroase mereu proaspat.

 

Acel miros neplacut provine din tambur? Curata masina de spalat acum, pana nu incepe sa devina din ce in ce mai rau.

Indepartarea si prevenirea mirosului masinii de spalat se rezolva prin:

  • Realizarea unui ciclu de spalare de “service”.
  • Curatarea sertarului pentru detergenti si stergerea cauciucului ce sigileaza usa.
  • Lasarea usii si a sertarului pentru detergenti intredeschise. Ajuta la prevenirea sporirii mirosului si elimina aparitia mucegaiului.

Ne folosim masinile de spalat pentru a indeparta murdaria si mirosurile – deci ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca masina de spalat in sine sa inceapa sa aiba un miros neplacut.  Mirosul de mucegai in tambur incepe sa devina tot mai comun. Astfel, pentru a preveni acest lucru, iti prezentam 5 pasi simpli pentru a rezolva problema mirosului neplacut

1. Ruleaza un ciclu de spalat de “service”

In Romania, cei mai multi oameni isi spala rufele la 30°C. Intr-adevar, este o cale buna de a avea facturi mai mici la energie cat si pentru a proteja mediul, insa exista si o parte neplacuta a acestui lucru.

Spalarea la aceste temperaturi nu va scapa masina ta complet de bacterii sau mucegai. In schimb, este nevoie sa rulezi un ciclu de “service” pentru a rezolva aceasta problema.

Ciclu de “service” inseamna derularea unui program fara haine la temperatura cea mai mare. Specialistii recomanda ca acest lucru sa fie facut odata pe luna, iar din fabrica se recomanda folosirea unui anume ciclu pentru curatare. In general aceste recomandari se gasesc in manualul de instrctiuni. In caz ca nu le gasiti, sunati la producator si intrebati ce program sa folosesti sau creaza tu un program special de curatare a tamburului.

2. Inchide masina de spalat.

Urmatorii pasi pe care trebuie sa-i faci pentru a ingriji masina implica inchiderea masinii de spalat inainte de a incepe si scoaterea ei din priza.

3. Curata garnitura, sertarul si filtrul

Mucegaiul si bacteriile pot macina garnitura de cauciuc din jurul usii masinii de spalat. Dupa spalare uite-te sa vezi daca garnitura este curata – daca nu trebuie frecata cu o perie. Facand asta in mod regulat previi extinderea bacteriilor si a mucegaiului. Daca mucegaiului i-a luat prea mult sa se macine, s-ar putea sa fie deja adanc patruns in porii cauciucului. Daca se intampla asta va trebui sa inlocuiesti garnitura cu una noua.

4. Lasa usa si sertarul deschise

Lasand usa masinii intredeschisa dupa spalare, permiti aerului sa circule in inetriorul tamburului si ajuti la prevenirea aparitiei mucegaiului si bacteriilor. Din acelasi motiv ar fi bine sa lasi intredeschis sertarul pntru detergenti. Mucegaiul si bacteria deasemnea au tendinta sa creasca in sertarul pentru detergent.

5. Verifca teava de scurgere

Daca mirosul neplacut continua, s-ar putea sa ai un blocaj partial in teva de scurgere. Daca te gandesti ca mirosul vine de acolo, incearca sa deblochezi scurgerea si sa cureti teava.