Cum poti rezolva zgomotul masinii de spalat?

de

Daca ti se pare ca masina de spalat este extrem de zgomotoasa, urmeaza 4 pasi simpli pentru mai multa liniste.

Masina ta de spalat este prea zgomotoasa si se muta pe podea in timpul spalarii? Daca este asa, e momentul sa stii ce sa faci pentru a rezolva aceasta problema. Se poate rezolva mult mai usor decat ai crede.

Diagnosticarea unei masini de spalat zgomotoase?

• Verifica daca picoarele masinii sunt stabile pe podea si daca masina este nivelata.
• Verifica daca rotatia tamburului arata ca rulmentii sunt stricati.
• Evita incarcaturile dezechilibrate. Incearca sa pastrezi un echilibru potrivit masinii tale.

Inchide masina de spalat

Inainte de a face orice fel de ingrijire sau reparatie masinii de spalat, inchide-o si scoate-o din priza. Daca masina este la jumatatea ciclului de spalare cand incepe sa se miste, urmeaza recomandarile din manualul de instructiunii pentru oprire si curatare.

Verifica picioarele

Picioarele masinii de spalat trebuie sa stea ferme pe podea. Pentru a ajusta picioarele trebuie sa scoateti piedica pentru a le putea desuruba.
Masina de spalat trebuie sa fie la acelasi nivel, pentru asta trebuie sa strangi suruburile pana cand crezi ca acestea stau fixe si sunt centrate in mod egal. Dupa ce ai terminat, nu uita sa pui piedica la loc, apoi aseaza masina la locul ei inainte de a incepe urmatoarea spalare.

Evita incarcaturile dezechilibrate

Fie ca speli imbracaminte grea, ca un prosop de bumbac singur in tambur sau cu cateva haine usoare, pot aparea probleme. Prosopul va absoarbi apa si astfel va deveni mai greu; daca acesta sta doar pe o parte a tamburului, va crea automat o incarcatura dezechilibrata.

Sunt masini de spalat mai moderne care pot detecta o astfel de situatie si iti pot indica sa incerci echilibrarea incarcaturii sau nu vei putea porni centrifugarea. Daca masina de spalat incepe rotirea printr-o incarcatura dezechilibrata, aceasta va incepe sa tremure intr-un mod zgomotos si violent; astfel exista posibilitatea sa-si creeze probleme sau sa se opreasca automat la jumtatea centrifugarii.

Poti evita o astfel de problema prin incarcarea atat cu rufe mai grele cat si cu rufe mai usoare amestecandu-le in interiorul tamburului.

Verifica rulmentii tamburului

Daca pasii de mai sus nu te ajuta, masina de spalat ar putea avea o problema la rulmenti. Rulmentii reprezinta o problema comuna si de cele mai multe ori necesita reparatii la un reprezentant profesionist.

Invarte manual tamburul cand este gol pentru a verifica daca problema rulmentilor a disparut. Daca simti ca acesta se impotriveste sau ca este greu de invartit, inseamna ca rulmentii trebuie inlocuiti. O alta problema ar putea fi slabirea tamburului metalic ceea ce inseamna ca nu mai este in linie cu garnitura din jurul usii.

Gaseste un service/mester local

Daca masina ta prezinta aceleasi probleme si dupa ce ai urmat recomandarile de mai sus, problemele pot fi mai serioase si necesita verificarea de catre cineva autorizat.

Masini de spalat sigure

PriceZebra recomanda masini de spalat produse de cele mai importante branduri,masini care nu te vor lasa la greu. Aceste masini sunt recomandate de catre persoane care le folosesc deja.

Arunca aici un ochi peste toate promotiile de masini de spalat.