La ce temperatura ar trebui sa spal hainele?

de

Multi oameni spala aproape mereu la temperatura de 40ºC, respectand trendul general de economisire a energiei. Unele persoane spala chiar si la temperaturi mai joase folosind detergenti speciali conceputi pentru spalat la temepraturi mici, curatand chiar foarte bine hainele.

Dar in timp ce hainele ies curate si frumoase, spaland rufele la temperautri mai mici de 40ºC nu vei distruge microbii si bacteriile de pe acestea. Pentru asta trebuie sa speli hainele la minim 60ºC.

Spalatul la temeperaturi joase tot timpul poate duce de asemenea la acumularea de grasimi sau mucegai pe chederul usii masinii de spalat sau in interiorul sertarului pentru detergent. Unii oameni au observat si un miros deranjant cauzat de cicluri consecutive de spalare la temperatura joasa.

Poti scapa de aceste probleme daca ocazional vei folosi un ciclu de spalare la temperatura mai mare de 60ºC pentru a spala de exemplu prosoape si cearsafuri. Astfel vei scapa de bacterii, acarieni, alergeni de caine si pisica si chiar de sporii de mucegai ce s-au acumulat in masina da spalat.

Producatorii de masini de spalat recomanda sa speli la o temperatura de peste 60ºC cel putin o data pe luna pentru intretinerea si curatenia masinii de spalat. De asemenea poti reduce problemele masinii tale daca ocazional vei scoate si vei curata sertarul de detergent si vei folosi solutii de curatat pentru a sterge cauciucul usii masinii.