Ghid pentru Cumpararea Celei Mai Bune Masini de Spalat Rufe

de

Ghid pentru Masini noi de spalat rufe

Cititi acest articol pentru a afla sfatul nostru de specialitate cu privire la achizitia unei masini de spalat rufe, efectuarea livrarii, instalarea si cum sa scapi de vechea masina de spalat.

 

De ce trebuie sa tii cont cand alegi o masina de spalat

Caracteristicile speciale de care trebuie sa tii cont cand vrei sa cumperi o masina de spalat potrivita pentru nevoile tale sunt:

  • Dimensiunea – in ce spatiu trebuie sa se incadreze masina ?
  • Capacitatea de incarcare – marimea cuvei – cat de multe rufe poti introduce in cuva, masurat in kilograme.
  • Viteza de rotatie – multe masini au ajuns la 1400 de rotatii pe minut (rpm), 1600 rpm sau chiar 1800 rpm, viteza ce permite scadereea timpului de uscare al rufelor.
  • Culoarea si stilul – nu toate masinile de spalat sunt niste cutii simple albe. Poti gasi masini care sa se potriveasca oricarei bucatarii sau bai si oricarei scheme cromatice.
  • Capacitatea de spalare si de clatire – sunt diferente foarte mari intre cat de bine spala, clatesc si invart rufele diferite masini de spalat. Poti sa te ghidezi aici dupa functiile speciale ale masinii sau dupa review-uri.

Masinile de spalat au evoluat in ultimii 20 de ani foarte mult. Dar ce masina de spalat este potrivita pentru tine ?

In continuare vom lua toate caracteristicile pe rand si le vom analiza.

promotii masini de spalat

De verificat la cumpararea unei masini de spalat

Clasica sau incorporabila ?

Tipul masinii de spalat pe care il alegi – clasica sau incorporabila – va depinde in mare parte de preferinta personala si de buget.

O masina de spalat incorporabila poate fi ascunsa dupa o usa pentru a se integra perfect cu mobilierul Dumneavoastra si este o alegere din ce in ce mai des facuta in planuirea unei bucatarii noi. Cu toate acestea sunt mai putine masini de spalat incorporabile pe piata si sunt mult mai scumpe fata de masina de spalat de sine statatoare cu aceleasi performante. Masinile clasice sunt si mai usor de luat daca te muti.

Capacitatea de incarcare

Ce capacitate de spalare iti trebuie? Capacitatea standard este de 6 kg, care este suficienta pentru majoritatea gospodariilor. Dar marimea cuvei poate varia pana la 10 chiar 11 kg.

Unii producatori au reusit sa creasca capacitatea de incarcare insa fara a creste si dimensiunile masinii, astfel vei reusi sa salvezi spatiu in bucatarie.

Eficienta energetica si consumul de apa

Fiecare producator declara atat consumul de apa al unei masini de spalat cat si consumul de energie electrica. Tine cont de aceste caracteristici deoarece iti vor aduce economii foarte mari pe termen lung.

Culoarea

Masina ta de spalat nu ar trebui neaparat sa fie alba in zilele noastre – gri, negru, argintiu sunt culori la moda si larg raspandite in piata ce pot da o nota de stil bucatariei tale.

Zgomot

De asemenea, producatorii ofera detalii in legatura cu zgomotul facut masina de spalat. Trebuie sa te gandesti si la acest aspect, mai ales daca ai un copil mic ce doarme pe timpul zilei si tu ai nevoie sa folosesti masina de spalat sau daca nu iti deranjezi vecinii sau daca pur si simplu vrei o casa linistita.

Ce marca / producator de masini de spalat?

Este important sa alegi o masina de spalat realizata de un producator cu o reputatie foarte buna in durabilitatea produselor si performante foarte bune – dar un nume de firma nu iti garanteaza un produs pe care sa te poti baza. Pana la urma ce masini de spalat sunt cele mai bune ?

Conform unor studii din Marea Britanie, cele mai bune si mai fiabile masini de spalat sunt produse de Bosch. Urmatoarele in top 3, ce reusesc sa isi faca utilizatorii fericiti sunt cei ce au Hotpoint sau Electrolux.